El Govern de la Generalitat no amaga l'escepticisme davant les propostes que impulsa Pedro Sánchez per fer front al coronavirus, entre els quals, la idea de reeditar els pactes de la Moncloa per respondre a la situació de crisi que provocarà la pandèmia.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha advertit en la roda de premsa diària de l'executiu per donar compte de l'evolució de la pandèmia que si aquesta proposta de Sánchez planteja "rellançar l'economia amb lleialtat, cooperació i de manera concertada amb Catalunya" el Govern ho estudiarà. "Però si una proposta amb finalitat de recentralitzar més l'Estat obviament que no hi serem i no ens hi trobaran", ha afegit.

 

D'altra banda, la consellera ha insistit a la crida del president, Quim Torra, en el sentit que l'executiu espanyol torni a descentralitzar les competències que va assumir amb el decret de l'estat d'alarma, així com a reclamar que escolti els experts per a l'aixecament del confinament i "no es torni a equivocar".

Pel que fa la proposta del govern espanyol d'aïllar els malalts asimptomàtics per frenar la malaltia un cop s'aixequi el confinament, Vergés s'ha limitat a assenyalar que per donar resposta a aquesta estratègia cal saber amb precisió què proposa l'Estat espanyol. "Tot estarà a disposició però hem de saber què proposen exactament", ha reclamat la consellera.