La reactivació de les activitats econòmiques no essencials prevista per després de Setmana Santa s'emprendrà de forma "esglaonada" i atenent a criteris "de salut pública i econòmics", segons ha assegurat el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos. "Hem de tornar a l'activitat preservant la seguretat i estem ja analitzant com dur-ho a terme", ha indicat el ministre en roda de premsa a La Moncloa.

Pel que fa a les activitats econòmiques, per determinar la seva progressiva reactivació, Ábalos ha apuntat "a la rellevància dels diferents sectors des del punt de vista tant econòmic com social", així com les seves possibilitats per organitzar la feina de manera que es respectin les distàncies entre treballadors recomanades per Sanitat. "Encarem una nova fase que, no obstant això, requereix tanta o més disciplina que l'anterior, en la qual es podran reactivar alguns sectors econòmics, però no relaxar-nos", ha indicat el ministre.

"A partir de Setmana Santa s'obre un nou escenari en el qual es torna a la primera situació de l'estat d'alarma", ha dit Ábalos respecte a l'estat previ abans que dilluns passat 30 de març comencés la paralització d'activitat no essencial que s'estén fins aquest dimecres, 9 d'abril.

En aquest nou escenari que s'obre dilluns dia 12, després dels dies festius de Setmana Santa "s'avalua la tornada de l'activitat de forma esglaonada", una gradual reactivació econòmica que s'emprendrà en funció de "criteris de salut pública i econòmics".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món