La regió sanitària Camp de Tarragona ha informat aquest dijous que són 23 els casos confirmats de coronavirus al sociosanitari Residència Monterols de Reus, segons es desprèn dels resultats del PCR que es van fer dilluns al centre.

Els contagiats són disset usuaris i sis treballadors, tots amb casos "lleus" i la majoria asimptomàtics, segons el Departament de Salut, que afirma que la situació "està controlada". Des que a l'abril es va confirmar el primer cas de Covid-19 al sociosanitari, el centre ha fet testos als professionals i usuaris de forma periòdica. Davant aquest nou episodi s'han aïllat els casos positius en les zones habilitades i s'ha fet l'estudi de contactes de l'entorn familiar dels professionals sanitaris contagiats.

Segons informa la regió sanitària, arran de les mostres que es van prendre dilluns s'han confirmat 23 casos positius. En concret, són disset usuaris -set simptomàtics i deu asimptomàtics- i sis treballadors -dos amb símptomes i quatre que no en presenten-.

Des del Servei de Vigilància Epidemiològica es fa seguiment diari de l'evolució, conjuntament amb la direcció del centre i la unitat de Salut Laboral. Es fa seguiment de la detecció de casos nous, recomanacions de nous cribratges, seguiment d'altes d'usuaris i de treballadors, i recomanacions d'aïllament, segons Salut.

El centre disposa de zona d'aïllament per als casos positius amb sectors de "zona neta" i "zona bruta". També s'ha fet l'estudi de contactes de l'entorn familiar de tots els professionals sanitaris amb resultat positiu, donant-los les recomanacions de vigilància.

"Els casos detectats són lleus i la situació està controlada", afirma la regió sanitària. El Departament de Salut, amb l'Agència de Salut Pública, ja tenia programada de fa dies una visita de seguiment presencial per divendres amb l'objectiu de verificar les mesures de prevenció primària al sociosanitari.

La Residència Monterols de Reus, gestionada per l'Institut Pere Mata, disposa de 100 places, 92 de les quals estan ocupades en el moment de detecció dels casos. La plantilla de l'equipament està formada per 91 professionals.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram