Corinna Larsen, examant del rei Joan Carles I, ha recorregut a la decisió del jutge García-Castellón de citar-la a declarar presencialment a l'Audiència Nacional el pròxim 28 de setembre. 

García-Castellón vol que Corina vingui a Espanya a declarar com a investigada per presumptes delictes de suborn i revelació de secrets.

La defensa, però, no ho té clar. "La resposta a la proposta de col·laboració de Larsen és una degradació de la seva situació obligant-la a traslladar-se a Espanya per declarar com investigada", detallen i recull El Español. Entre això i la situació a Espanya amb el coronavirus, la defensa hauria proposat que Larsen declari  mitjançant videoconferència a l'ambaixada d'Espanya a Londres. 

El passat mes de juliol, García-Castellón va aprofitar dos àudios que es trobaven al cas Tàndem des de gener de 2019. Els àudios els va trobar la policia als ordinadors de Villarejo que va gravar una trobada amb Larsen a Londres el dia 7 d'octubre del 2016.

L'empresària li va traslladar aleshores la seva inquietud sobre la possibilitat que una treballadora seva estigués donant informació sobre ella a l'entorn del rei emèrit. L'excomissari li va oferir, aleshores, comprovar el telèfon espanyol de la treballadora però no consta si ho va fer ni si va ser un encàrrec formal.

La defensa sosté que aquest cas i el d'haver actuat, suposadament, com a testaferro de Joan Carles I són coses diferents i que, per tant, el jutge hauria d'haver obert un cas nou i no reobrir-ne un d'arxivat. 

En aquesta mateixa línia, exposen que ni els fets de suborn ni de descobriment de secrets poden perseguir-se d'ofici, sense que prèviament s'hagi interposat querella del Ministeri Fiscal ni denuncia de la treballadora de Larsen.