Noves filtracions dels àudios de l'empresària i amant del rei Joan Carles I, que emboliquen, encara més, la polèmica en què està immersa la monarquia espanyola. Si bé ahir es feia públic que el CNI hauria amenaçat Corinna i que el monarca emèrit ho sabia, avui les filtracions de El Español i Ok Diario van més enllà i treuen a la llum que l'empresària danesa revela en una trucada al comissari Villarejo que Joan Carles I estava implicat en l'escàndol de corrupció de l'Institut Nóos, pel qual Iñaki Urdangarin va ingressar a la presó de Brieva el passat 18 de juny.

"Jo estava davant quan el Rei demanava diners per Nóos", es pot sentir en una de les gravacions, on especifica que "ell va trucar i va dir: 'Pots, siusplau, posar un contracte de 100.000, un contracte d'un milió...'. Jo estava al seu costat", afegeix.

Després que en altres ocasions ja s'hagi implicat Joan Carles I en el cas Nóos —com, per exemple, quan Urdangarin va assegurar que li havia enviat un correu informant-lo del projecte—, ara és un àudio del 2015 el que revela que el Rei emèrit hauria jugat un paper important en aquesta trama. "Si demà hagués d'anar a un tribunal i donar explicacions... A l'Institut Nóos, qui va fer totes les trucades pels diners? El Rei", afirma Corinna durant la conversa amb Villarejo. De fet, l'examant del Rei assegura que el monarca "no distingeix entre el que és legal i el que és il·legal" i acaba dient: "Ho ha fet, ho ha fet" perquè, sosté, "les instruccions les donava ell".

Més comptes

En els àudios que van sortir publicats ahir, Corinna ja va confessar que la Casa Reial l'havia implicat en el cas Nóos quan va sostenir que "una vegada veus això sent mare de dos fills i veus que estan disposats a matar-te per salvar la seva filla, veus que tot és molt perillós". Fins i tot, relatava com la volien implicar a ella perquè la infanta Cristina sortís neta de la trama i els únics implicats fossin Urdangarin i l'empresària danesa.

I és que, quan va preguntar al Rei emèrit que per què no l'havia defensat en el cas Nóos, ell va respondre-li que "Blood is thicker", és a dir, que "la sang és més forta" i va posar també damunt la taula que "en el cas de Nóos m'hi ha posat la pròpia Casa Real. Han dit 'Millor Iñaki i Corinna i que Iñaki i Cristina'. Aquesta ha estat la idea i el resultat: que jo havia de defensar-me públicament perquè legalment a Espanya, per mi, estic imputada i implicada en el cas. [...] Al rei (Joan Carles I) li he dit 17 vegades que els seus advocats es reunissin amb els meus off the record per veure com ells expliquen les coses sense que jo hagués de dir gens. No ho han fet. Punt i final".

I no només això. Corinna ja confessava que el Rei tenia comptes a Suïssa a nom del seu cosí, Álvaro de Orleans-Borbón i explicava que Joan Carles I hauria recorregut a l'amnistia fiscal aprovada pel govern de Rajoy l'any 2012 que permetia repatriar fons opacs amb un cost tributari mínim. Una sèrie de capítols en forma d'àudio que estan desestabilitzant —encara més— la situació de la Monarquia a l'Estat espanyol.