L'examant de Joan Carles I Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha destacat que el compte amb 65 milions d'euros a Suïssa del rei emèrit no és l'únic que podria tenir en altres països. "Hi deu haver centenars de comptes en altres jurisdiccions", ha ressaltat en una entrevista a la BBC. De fet, és per aquest compte que està sent investigat per una presumpta trama de corrupció, per haver cobrat comissions il·legals durant la construcció de l'AVE de la Meca a Medina. 

"El que em sembla extraordinari és que estiguin convertint 40 anys de modus operandi d'una empresa familiar en un focus sobre una persona. I aquesta persona soc jo ... Perquè hi deu haver centenars de comptes en altres jurisdiccions", ha assenyalat  l'empresària alemanya, a qui també investiguen per aquest cas.  

Joan Carles video toros Youtube

El rei emèrit Joan Carles I 

Testament en vida

Aquest compte no només anava a nom seu, sinó també de la seva examant. Zu Sayn-Wittgenstein, va assegurar l'exmonarca, que li va regalar aquests diners com una forma de "reconeixement per tot el que vaig significar per a ell". Davant aquesta quantitat de diners, Zu Sayn-Wittgenstein ha manifestat que es va mostrar molt sorpresa. "És un regal enormement generós", ha especificat.

Sobre si la procedència d'aquests diners és il·lícita,  Zu Sayn-Wittgenstein ha assegurat que no ho sap. "No sé si són diners il·legals", ha dit, alhora que ha afegit que si fos així "hauria de tornar-los". 

A més, ha remarcat que el 2011 va mantenir converses amb l'antic cap d'Estat d'Espanya, que volia gestionar el seu testament en vida. "Va començar a parlar sobre la seva mort i el que volia deixar en el seu testament", ha matisat Zu Sayn-Wittgenstein. 

En aquesta mateixa línia ha agregat: "També va mencionar que volia ocupar-se de mi, però no vam discutir les quantitats. El preocupava que la seva família no respectés la seva voluntat", ha apuntat. 

L'empresària ha defensat que l'emèrit li va donar els diners per amor, però que tot va canviar el 2014, quan va decidir acabar la seva relació sentimental amb Joan Carles I: "Es va posar furiós". A partir d'aquí, ha denunciat, es van intensificar les pressions que va rebre per part del CNI. Ara bé, tot i la seva relació amb el monarca, aquestes havien començat abans. En concret, ha manifestat que va rebre aquests diners després que el seu apartament de Mònaco fos escorcollat i de rebre una visita del director del CNI.