"Digueu-li a Juanma [periodista] que el català no és un idioma, és un dialecte, cultura general, please". Aquest és el missatge de WhatsApp d'un oient que va llegir el periodista de la COPE Isaac Fouto i aquest és el missatge que va desencadenar en una picabaralla pujada de to a mitja tertúlia i també a Twitter.

El tertulià Miguel Rico va saltar al moment preguntant visiblement enfadat que "què és això" i va retreure a Fouto que "quina vergonya de missatge llegeixes". Fouto, que al moment va deixar clar que ell sap que és una llengua oficial, va rebre les crítiques de Rico al considerar que "tu has de saber què llegeixes", mentre que es va defensar assegurant que el només llegeix allò que diuen els oients.

"Hi ha cap insult?", li qüestiona Fouto a Rico amb un to que es va elevant sense pausa, al mateix temps que li demana que "no em toquis els nassos amb això". Rico li deixa anar que "et diré una cosa de cultura general, que tu hauries de saber que t'estàs equivocant" i Fouto torna a insistir en què "no hi ha cap falta de respecte ni insult".

Per treure-hi ferro, el conductor del programa bromeja amb què "el més fort és que el missatge l'envia Florentino".

La cosa no va acabar aquí. El periodista que va compartir aquest tall a Twitter, també es va emportar el seu tros del pastís. En el seu missatge hi deia que mentre hi ha "més de 30.000 periodistes a l'atur, Isaac Fouto creu que el català és un dialtecte" i Fouto també va saltar a través de la xarxa social agraint-li que "adjuntis un àudio on s'escolta que és un oient i no jo" i el titlla de "mentider".

Altres tuitaires troben la reacció de Fouto "irritant" i "airada" i molts han aplaudit la reacció de Rico. I Fouto ha anat responent a aquells comentaris que, a simple vista, més l'han molestat.