L'Ajuntament de Sevilla, governat pel PSOE, ha denunciat davant la Junta Electoral una tanca publicitària d'EH Bildu a prop de l'Estadi de la Cartuja en suport a l'Osasuna per la final de la Copa del Rei, en la qual apareixien la Ikurriña i la bandera navarresa, alegant que "incompleix la llei electoral a falta d'un mes per les municipals del 28M". La reclamació ha fet que es tapi el logo del partit i les banderes, deixant només el text "Aupa Osasuna". El diputat d'EH Bildu al Congrés dels Diputats Oskar Matute ha denunciat que es tracta de "censura" per part del Govern andalús del PP. 

EL PSOE ha denunciat Bildu davant la Junta Electoral 

El PSOE ha presentat aquest dissabte una denúncia davant de la Junta Electoral contra Bildu per les tres tanques publicitàries col·locades en un solar proper a l'Estadio de la Cartuja de Sevilla amb motiu de final de la Copa del Rei d'aquest dissabte a la nit entre el Reial Madrid i l'Osasuna. Així, ha demanat a aquest òrgan que ordeni retirar les tanques a la Junta d'Andalusia per haver violat l'article 53 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General. El PSOE també reclama que s'obri un expedient sancionador a Bildu per tal que en un futur s'abstingui de realitzar aquest tipus d'accions.

En aquest context, escau esmentar que l'article 53 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General estableix que "des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions a premsa, ràdio o altres mitjans digitals, no es poden justificar aquestes actuacions per l'exercici de les activitats ordinàries dels partits, coalicions o federacions reconegudes a l'apartat anterior". 

És per això que el PSOE creu que la formació abertzale, que concorre a les eleccions municipals a Euskadi i Navarra i a les autonòmiques de la Comunitat Foral de Navarra, ha infringit la llei electoral. En aquesta línia, consideren que EH Bildu ha aprofitat que milers aficionats de l'Osasuna es troben a la capital andalusa per fer campanya electoral mitjançant la col·locació d'aquestes tanques que animen l'equip navarrès.

Les tanques, segons explica el PSOE, s'han col·locat aquest divendres al solar situat al costat de l'Estadio de la Cartuja de Sevilla. En una de les tanques es pot llegir "Orgull i il·lusió!" al costat del lema "Egingo Dugu" ("Ho farem" en basc), mentre que en lletres blanques més grans es pot llegir el nom del partit polític "EH Bildu". A la segona de les tanques apareix la paraula "Osasuna" en lletres blanques sobre fons vermell. Al costat, llueixen les banderes de Navarra i Euskadi. A la tercera es pot llegir l'expressió en lletres blanques sobre fons vermell "Som un equip". I ocupant la part dreta de la tanca, més petita, es repeteixen els lemes "Orgull il·lusió!" i "Egingo Dugu", amb el nom d'EH Bildu, segons ha descrit el PSOE.