El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera, ha participat aquest diumenge en un esforç per impedir el desnonament de quatre famílies a les Corts d'un habitatge propietat de l'Ajuntament. Segons ha informat la CUP de Barcelona en el seu perfil oficial de Twitter, ell i altres activistes i veïns han estat empesos per la Guàrdia Urbana, que finalment ha pogut executar l'ordre i entrar a l'edifici del carrer Montnegre. Els anticapitalistes han acompanyat les piulades d'imatges que mostren un moment de confrontació amb els agents, que intenten apartar Riera mentre ell roman amb les mans alçades i sense moure's. A més, han denunciat que el govern municipal d'Ada Colau (comuns), i el tinent de seguretat, Albert Batlle (PSC), no hagi dissolt el grup d'antiavalots d'aquest cos de policia que el 2015 va prometre eliminar.

Desnonen 4 famílies d'un edifici de l'Ajuntament

Segons han explicat a Twitter, l'execució de l'ordre de desnonament per part de la Guàrdia Urbana ha estat en un edifici de titularitat pública, posteriorment ocupat pels grups d'habitatges locals "per protegir-lo de l'enderrocament i acollir famílies". Asseguren que a dins hi vivien quatre famílies vulnerables amb fills menors d'edat. Uns antiavalots de la Guàrdia Urbana "que els comuns diuen haver dissolt" i que afirmen que no anaven identificats "han actuat agredint veïns i veïnes per poder accedir dins l'immoble", han relatat amb una altra piulada. En les imatges, es poden veure almenys sis furgons d'aquest cos policial aparcats al carrer Montnegre.

En el moment d'entrar a l'edifici, i tal com es pot veure en les imatges que ells mateixos han compartit a les xarxes, un grup de persones, entre les quals hi havia Carles Riera, han bloquejat la porta mentre repetien càntics com "fora policia dels nostres barris". Els agents, però, han procedit a actuar i han apartat els activistes i veïns a la força. Alguns d'ells s'han resistit més temps, com el mateix Riera, que ha barrat el pas amb les mans alçades durant uns quants segons. Finalment, però, els policies s'han obert pas entre la gent, han encerclat l'edifici i hi han pogut accedir. Alguns dels que intentaven impedir-ho han acabat per terra, però les imatges no han capturat els agent emprant porres.