La llista d'exmembres de Ciutadans que s'han passat a les files del Partit Popular (PP) segueix creixent. El darrer a sumar-se a aquest camí és l'exeurodiputat de Cs Luis Garicano, qui passa a formar part de la fundació dels populars, anomenada Reformismo21. En plena recta final de les eleccions municipals i autonòmiques, el PP s'apodera d'un altre actiu de Ciutadans, mentre la formació taronja s'enfonsa a les enquestes. 

Alberto Núñez Feijóo, líder dels populars, ha posat en el seu punt de mira els votants de Ciutadans. Així ho ha detallat en un míting a València, on ha animat els votants desencantats dels taronges que apostin pels populars. No només es volen els vots del partit que està moribund, també es volen els seus actius polítics. Garicano no és el primer i possiblement no serà l'últim a canviar de carnet. 

Garicano va aterrar al món polític l'any 2015. Malgrat no ser dels militants que eren al partit des dels seus inicis i caure de nou en l'àmbit polític, Garicano no va trigar a establir-se com l'economista de capçalera del partit. Va ser eurodiputat de Ciutadans des del 2019 fins a l'any 2020. 

Altres casos

L'única regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Girona i fins fa poc la líder de la formació taronja al municipi, Míriam Pujola, ha anunciat aquest dissabte el seu suport a la candidatura del Partit Popular (PP) per les eleccions municipals del 28-M. Pujola ja va fer públic al març que renunciava a encapçalar la llista electoral del partit que representa al consistori municipal per "problemes mèdics" i la va substituir com candidata a l'alcaldia Camino Fernández. 

A Barcelona, el dirigent dels populars Daniel Sirera es va envoltar el passat dissabte de 14 excàrrecs orgànics i institucionals de Ciutadans per demanar el vot dels votants dels taronges. Entre els noms que han decidit fer el pas hi ha el del fundador del partit taronja Manuel García Bofill, l'exsenador de Cs Xavier Alegre, i una de les primeres diputades del partit, Carmen de Rivera. També s'han deixat veure els exdiputats Mercè Escofet i Jorge Feijóo, i l'exregidor Paco Sierra, que ja va iniciar l'enterrament del grup municipal amb un 'cop d'estat' contra Luz Guilarte.

També a Barcelona, el primer dia de campanya un grup crític amb la direcció del partit a la capital catalana va anunciar la seva marxa i va exigir retirar la llista liderada per Anna Grau. "Ciutadans ja no representa el constitucionalisme ni els valors liberals que el van caracteritzar. Els actuals dirigents són els culpables de la desfeta del partit", van sentenciar.