Els veïns de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) decideixen aquest diumenge si rebategen el passeig Josep Borrell i Fontelles, el polític socialista i actual Alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat. La consulta ha estat promoguda per l'Ajuntament del municipi arran de les declaracions incendiàries que Borrell va fer sobre el referèndum d'autodeterminació del 2017. Segons l'ACN, al migdia més d'una setantena de persones ja havien votat. La votació està oberta a la participació de tots els pobletans majors de 16 anys nascuts o domiciliades al municipi. Els votants poden escollir entre mantenir el nom actual del carrer o bé canviar-lo pel d''1 d'Octubre'. La jornada s'ha iniciat a les 9.00 hores del matí i clourà a les 20.00 hores del vespre, quan es validaran i s'anunciaran els resultats definitius. Coincidentment, el PSC ha anunciat aquest mateix diumenge l'entrega del Premi als Valors Europeus a Borrell

Referèndum a la Pobla de Segur per canviar el nom del passeig Josep Borrell

A les vuit del vespre d'aquest diumenge, els pobletans sabran si l'actual passeig Josep Borrell, en honor al polític nascut al municipi, es passarà a dir passeig 1 d'Octubre. L'alcalde de La Pobla de Segur, Marc Baró (ERC), ha explicat a l'ACN que, un cop coneguts els resultats de la consulta, es traslladaran a l'equip de govern per analitzar "tots els pros i els contres, la participació i les sensacions" i prendre una decisió "durant la setmana vinent" sobre el possible canvi de nom del passeig que el municipi va dedicar al socialista. Baró ha recordat que la consulta sorgeix arran de les declaracions que "el nostre gran amic" va fer amb relació al procés independentista, com les de l'acte espanyolista del 8 d'octubre de 2017 a Barcelona, on va parlar al costat d'unionistes com Albert Rivera, Xavier García Albiol, Inés Arrimadas, Mario Vargas Llosa i Salvador Illa, entre altres. Segons l'alcalde, el posicionament i les intervencions de Borrell van "menystenir i enfadar" la població del municipi, motiu pel qual se celebra la votació.

La pregunta que han de respondre els votants de la consulta d'aquest diumenge és: "Respecte a la proposta de canvi de nom de l'actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és: mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles o canviar el nom del passeig per Passeig 1 d'octubre". La consulta ciutadana va començar tramitar-se l'any 2018, quan el Ple de la corporació municipal va aprovar una moció per tirar-la endavant amb cinc vots a favor d'ERC, 2 a favor del PdCat i un vot en contra del PSC.