L'Ajuntament de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), poble on va néixer del ministre Josep Borrell, votarà el divendres una moció d'ERC -que governa amb majoria absoluta- per organitzar una consulta que plantegi rebatejar el passeig que porta el seu nom i canviar-lo pel d'1 d'Octubre, Oriol Junqueras, Mossèn Rasel o un altre.

El grup del PSC ha assegurat aquest dijous en un comunicat que la moció d'ERC sobre el passeig Josep Borrell i Fontelles és una "proposta oportunista que té com a principal objectiu no només mantenir sinó augmentar la crispació".

ERC va obtenir 6 regidors en les eleccions municipals, CiU en va aconseguir 4 i el PSC 1, per la qual cosa la moció republicana prosperarà amb tota probabilitat al ple, que començarà a les 18.00.

El portaveu municipal del PSC, Joan Carles Boix, ha avançat que votaran contra la iniciativa, que al seu entendre respon "a les ànsies de protagonisme i a la voluntat de mantenir la confrontació ciutadana, en uns moments que el que hi ha és diàleg i entesa". Boix ha recordat que el seu grup ja va registrar al juliol una altra moció, que es preveu votar en el mateix ple, que demana condemnar faltes de respecte i desqualificacions contra el ministre i expresident del Parlament Europeu.

"Esperem que la nostra moció, aquesta sí, en la línia de la concòrdia, sigui acceptada i que l'Ajuntament restitueixi la placa del passeig Josep Borrell, arrencada fa uns mesos i encara pendent de ser reposada tal com es va comprometre al seu moment l'alcalde", ha afirmat Boix.