El consolat espanyol a Milà ha donat documentació del 27-S per poder votar el 21-D, segons han denunciat alguns catalans a l'exterior. La incidència s'ha produït amb la inscripció al CERA (Cens Electoral dels Residents Absents), que serveix perquè els espanyols residents i registrats a l'exterior puguin exercir el vot als comicis.

El Nacional s'ha posat en contacte amb una de les afectades, Núria Sendrós. Aquesta restauradora, que fa 25 anys que viu a Milà, s'ha trobat amb diversos problemes per omplir la sol·licitud. Sendrós va intentar descarregar la inscripció CERA a través de la xarxa i va ser aleshores quan es va trobar amb la primera trava: "No vaig poder descarregar el document. Només em donava la possibilitat de baixar-me'l en el cas que fos de la província de Tarragona", ha explicat a aquest diari.

Davant aquest problema, el passat divendres 3, Sendrós va anar al consolat espanyol a Milà per demanar els papers i no hi va haver cap problema. Els funcionaris de la legació li van donar el document. La sorpresa va ser que no corresponia a les eleccions convocades per a aquest 21 de desembre: "Vaig veure que el document era per a les eleccions del 2015 i aleshores ho vaig comentar a un grup de catalans de Milà, que em van ajudar a aconseguir el document vigent".

Amb els papers al dia, Sendrós va enviar finalment la documentació via fax a la Delegació Provincial del Cens, tal com estableix la norma electoral. Ara, un cop aquesta autoritat hi doni el vistiplau, li enviaran la documentació electoral i podrà exercir el vot per correu o bé presencialment al consolat, l'opció que prefereix l'afectada després dels incidents: "Prefereixo votar presencialment al consolat per veure quantes paperetes hi ha, especialment després de tot el que ha passat".