Miguel Ángel Vecino, el cònsol que Josep Borrell ha destituït a Edimburg de manera fulminant, ha acusat el ministre d'Afers Exteriors espanyol en funcions d'haver-li donat "ordres inconstitucionals" durant el mig any que va estar destinat a la capital escocesa.

Segons explica Vozpópuli, Vecino ho ha manifestat en una carta als seus representants a la Junta de la Carrera Diplomàtica, en què assegura que Borrell "impedia la visita de la delegació de tots els partits del Parlament de Catalunya al Parlament escocès", amb la finalitat d'evitar tota presència catalana a Escòcia abans de les eleccions generals del 28-A, per tal d'evitar "perjudicar electoralment el govern de Pedro Sánchez". "És com a mínim joc brut", diu el cònsol.

Vecino explica en el document que el ministre d'exteriors espanyol també va impedir una visita de la Cambra de Comerç d'Edimburg a Barcelona, i una altra d'una delegació d'empresaris catalans a Escòcia, "amb la finalitat que els empresaris catalans no contactessin amb els escocesos".

Finalment, el diplomàtic, destituït per haver manifestat en una nota que Espanya no vetaria l'entrada d'Escòcia a la UE en cas d'independència, comenta entre els encàrrecs transmesos per Borrell l'ordre de "vigilar el PNB". Tot i així, no aporta dades concretes.