El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, ara en funcions, ha cessat de forma fulminant el cònsol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino, per haver manifestat en una nota que Espanya no la vetaria a la UE en cas d'independència, segons informa El Confidencial. Vecino va rebre ahir a la tarda una trucada del Ministeri comunicant el cessament.

"Espanya no bloquejarà l'entrada d'Escòcia a la UE, sempre que aconsegueixi la independència per vies legals", va indicar el cònsol en una carta adreçada al director del diari Herald of Scotland el 16 d'abril i que aquesta setmana ha publicat el diari The National obrint portada.

La portada va causar gran impacte polític, perquè fins ara la posició oficial espanyola era d'advertir amb un veto a Escòcia en cas que sigui independent. Al darrere d'aquesta posició hi havia l'interès per no crear un precedent que pogués afavorir la independència de Catalunya, arribat el cas. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat