El Tribunal Constitucional avança el retorn de les vacances i ha convocat una reunió extraordinària dimecres vinent, 16 d’agost, per resoldre el recurs de súplica del Govern per la suspensió de la reforma del reglament del Parlament.

La Generalitat va interposar el 3 d’agost passat aquest recurs contra la suspensió cautelar de la reforma del reglament del Parlament, un cop el TC va admetre a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol.

La reforma del reglament, que permetria la tramitació de lleis per lectura única, és una mesura que només s’ha considerat inconstitucional en el cas del Parlament, ja que és plenament vigent en el reglament del Congrés dels Diputats i en 14 parlaments autonòmics.

En l'argumentació del recurs de súplica, la Generalitat considera que el Govern espanyol pretén bloquejar qualsevol iniciativa catalana fent un abús dels recursos d'inconstitucionalitat.

La reunió del TC coincidirà, a més, amb l’inici de l’activitat parlamentària a Catalunya, una reunió de la mesa convocada per Carme Forcadell.