Els consellers a l'exili han assistit aquest matí a una concentració davant del Parlament Europeu per exigir l'alliberament dels presos polítics. Així, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig s'han sumat a la protesta organitzada per la Plataforma de diàleg UE-Catalunya, que agrupa 31 europarlamentaris de diverses formacions, i han demanat l'alliberament d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jorids.

Els assistents han exhibit cartells amb el missatge "Llibertat per als presos polítics catalans" amb la imatge de fons dels consellers. També s'han vist molts llaços grocs i bufandes d'aquest mateix color.

Protesta presos politics Parlament Europeu

Entre els participants de la Plataforma de diàleg hi ha membres del partit socialdemòcrata com la seva vicepresidenta Tanja Fanjon; del liberal, com Ivo Vajgl; dels Verds, com el francès José Bové, l'eslovè Igor Soltes, la sueca Bodil Valero, l'estonià Indrek Tarand, o el belga Bart Staes; o de l'Esquerra Unitària, com els irlandesos Lynn Boylan, Martina Anderson i Matt Carthy, les italianes Barbara Spinelli i Eleonora Forenza, la francesa Marie-Pierre Vieu o la letona Tatjana Zdanoka. Pels conservadors i reformistes europeus hi ha els flamencs Mark Demesmaeker i Sander Loones, i també hi participen els catalans Jordi Solé i Josep Maria Terricabras (ERC) i Ramon Tremosa (PDECAT). Izaskun Bilbao (PNB) i Josu Juaristi (Bildu) també en formen part, així com la gallega Lidia Senra, entre d'altres o l'escocès Ian Hudghton.