"És una presó molt presó". Amb aquestes paraules, el nebot del conseller de Territori, Josep Rull, ha denunciat al seu compte de Facebook que tant el seu oncle com el portaveu del Govern, Jordi Turull, viuen envoltats de "gent condemnada, la majoria, per crims de sang".

Després de fer un viatge de sis hores d'anada i unes altres sis de tornada fins a Estremera només per veure el seu tiet durant 40 minuts "darrere d'un vidre", d'arribar i trobar-se al senyal que indica on és el centre una bandera espanyola on es pot llegir "Catalunya és Espanya", i de no poder assistir a la multitudinària manifestació de dissabte perquè eren camí de Madrid, Nacho Rull ha carregat contra els mitjans que proven d'"edulcorar" la situació dels consellers a la presó perquè, segons ha relatat, les condicions són "vergonyoses".

"La vida allà és dura", ha volgut deixar clar per a tots aquells que rebaixen el relat de les condicions que viuen entre reixes, i ha volgut afegir el seu punt de vista personal una vegada ha vist la situació posant damunt la taula que "la situació va ser esgarrifadora i mentalment molt esgotadora".

Precisament per tot plegat, el nebot de Rull ha demanat que tothom vagi a votar el 21-D" perquè, assegura, "necessitem que tots els presos polítics dels diferents partits estiguin a les llistes electorals perquè així puguin esdevenir diputats, en conseqüència aforats i així tots els consellers i conselleres els pugui jutjar el Suprem", que és el tribunal que jutja els membres de la Mesa del Parlament que sí que són aforats perquè no van ser cessats.

A banda d'això, Nacho Rull també ha instat la ciutadania a enviar cartes tant al seu oncle com a la resta de consellers perquè "les cartes rebudes li aporten molta força i suport per poder mantenir la ment ferma i el cap ocupat".