Els socis de Govern tornen a discrepar sobre les mesures a adoptar per fer front al repunt de les dades del coronavirus. Els consellers de JxCat intenten minimitzar els efectes de les noves restriccions per Nadal els seus departaments, que són els que es veuen més afectats, mentre que els d'ERC, amb la consellera de Salut, Alba Vergés, al capdavant, aposta per mesures més contundents, segons fonts de l'executiu.

Les restriccions a bars i restaurants tornen a ser un dels punts de debat, però també el món de la Cultura, així com les estacions d'esquí, que depenen de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que encapçala, Damià Calvet.

El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergès, s'han reunit aquest dijous amb els consellers de presidència, Meritxell Budó; Interior, Miquel Sàmper; i Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, per intentar tancar la proposta que en un primer moment s'havia anunciat que es faria pública aquest vespre. Finalment, però, la roda de premsa s'ha suspès i ha quedat ajornada fins aquest divendres a les 9 del matí després de la reunió del Procicat, convocat a dos quarts de nou.

Restauració

Fonts de l'executiu asseguren que ara mateix no hi ha damunt la taula tancar de nou la restauració, sinó la intensitat de les noves mesures a aplicar.

El Govern estudia mantenir oberts bars i restaurants només per a les franges d'esmorzar, dinar i sopar, i tancar la resta de la jornada, per reduir la interacció social en aquests espais més enllà dels àpats. Des del gremi d'hostaleria ja s'han disparat els senyals d'alarma davant d'aquestes noves restriccions.

Entre les veus d'experts que s'han aixecat les darreres hores per reclamar el tancament de bars i restaurants hi ha el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, que ha argumentat que en aquests locals no es respecten prou les distàncies i no es manté les mascaretes posades.

Cultura i estacions d'esquí

Pel que fa al món de la Cultura, des del departament s'intenta evitar una nova marxa enrere en els aforaments.

En el cas de les estacions d'esquí, que dilluns van obrir les portes, hi ha damunt la taula la possibilitat de tornar-les a tancar. Des dels departaments de Territori i Sostenibilitat s'aposta per mantenir-les obertes amb les restriccions que s'han autoimposat a més de les restriccions que s'apliquen a la mobilitat de cada tram.

 

A la imatge principal, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el vicepresident, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu / Jordi Bedmar