La façana de la conselleria d'Economia recorda des de primera hora d'aquest matí que avui se celebra el segon aniversari del 20-S, el dia de fa dos anys en que agents de la Guàrdia Civil van escorcollar la seu del departament.

conselleria justicia 20 s 2

El grup ADIC de la conselleria ha penjat a la façana una pancarta de grans dimensions amb la fotografia de la concentració que va celebrar-s'hi avui fa dos anys. També el moviment Tsunami Democràtic ha penjat una segona pancarta amb el lema "Tornem als carrers". 

Aquests són alguns dels preparatius que culminaran aquest divendres a la tarda amb la gran manifestació a la cruïlla entre la Rambla de Catalunya i la Gran Via organitzada per Òmnium Cultural i a la qual ha donat suport la ANC.

"Veus pels drets i les llibertats"

Les dues entinats sobiranistes han fet una crida a la ciutadania a tornar-se a concentrar entre les 18:00 i les 19:00 davant Economia. 

A l'acte "Veus pels drets i les llibertats" hi participaran personalitats del món cultural, polític, social i familiars dels presos polítics, que recordaran els dos anys del 20-S. 

La mobilització pretén "reivindicar" els drets vulnerats dels presos i exiliats. 

Els CDR convoquen a la Guàrdia Civil de Gràcia

Paral·lelament, els Comitès de Defensa de la República han fet una convocatòria a la caserna de la Guàrdia Civil de Gràcia. 

La crida és per a dos quarts de vuit de la tarda, al 291 de la Travessera de Gràcia, amb l'objectiu de recuperar l'esperit del 20-S per respondre a la sentència del Tribunal Suprem. 

El 20 de setembre del 2017 van tenir lloc diverses detencions de membres del Govern relacionats amb l'organització de l'1-O i els agents de la Guàrdia Civil van entrar a la seu del departament d'Economia a la Rambla de Catalunya.

Des que es va tenir coneixement de l'entrada de la Guàrdia Civil en diverses seus de la Generalitat, milers de persones s'hi van anar concentrant en suport del Govern i en defensa del referèndum de l'u d'octubre. 

El lloc on s'hi van concentrar més ciutadans va ser precisament Rambla de Catalunya, davant de la Conselleria d'Economia. Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona s'hi van aplegar 40.000 persones.

Des de llavors al líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el llavors president de l'ANC, Jordi Sànchez, se'ls responsabilitza d'intentar obstaculitzar l'actuació judicial, l'origen del seu processament.