El conseller de Sanitat del Govern de la ciutat autònoma de Ceuta, Javier Guerrero (PP), ha confirmat aquest dijous que es va vacunar fa "tres o quatre dies" de la Covid-19 però ha advertit que no presentarà la seva dimissió perquè no ha "incomplert" cap protocol, ja que és "personal de salut pública que treballa en la gestió directa de la pandèmia".

En una compareixença de premsa, el conseller ceutí ha sortit al pas de les declaracions del diputat de Verats en l'Assemblea de Ceuta, Mohamed Alí, qui va denunciar en el seu compte de Twitter que tenia constància que Guerrer i altres membres del seu departament s'havien vacunat sense correspondre'ls.

El conseller ha aclarit que de la Conselleria de Sanitat s'han vacunat deu persones però que s'ha seguit el protocol "al peu de la lletra".

Javier Guerrero se n'ha defensat de les acusacions amb base en un epígraf del punt 2 de la vacunació "on es recull que s'ha de vacunar el personal de salut pública que treballa en la gestió directa de la pandèmia i el personal i si analitzem aquest punt 2 soc personal sanitari de la Conselleria de Salut Pública, la màxima autoritat d'aquesta Conselleria i treballo en primera línia des de fa gairebé un any".

I ha detallat: "Ningú no pot criticar-me no lluitar en primera línia des de fa gairebé un any, no m'ha preocupat les meves pors i temors, he estat en un gimnàs ple de positius, a l'hospital... però ha estat la recomanació expressa dels meus tècnics el que va fer que decidís vacunar-me fa tres o quatre dies".

"Jo no volia vacunar-me"

Ha afegit que "no és cert" que s'hagi "saltat" cap protocol ni estratègia: "Jo no volia vacunar-me però els meus tècnics em van dir que si no em vacunava jo ells tampoc no ho farien, sobretot pensant en la meva vulnerabilitat per la meva diabetis i tensió."

No obstant això, ha assegurat que la seva vacunació i d'uns altres nou membres de la Conselleria es va fer a l'Hospital Militar "sense cap incompliment, ni vulnerar res ni alterar cap protocol perquè s'ha vacunat el personal de salut pública que s'havia de vacunar amb base en el grup 2 i al punt de l'epígraf del Ministeri de Sanitat".

Guerrero ha aclarit que el president de la Ciutat, Juan Jesús Vivas (PP), li ha demanat explicacions i ha assegurat: "Les hi he donat i m'ha mostrat el seu total suport així com del Govern local perquè ells saben la meva feina i també saben que no volia vacunar-me".

El conseller ceutí també ha puntualitzat que "si sabés que ho he fet greu o no tinc el suport no dubti que no seria aquí però no he fet gens dolent".

No es compara amb Múrcia

No s'ha volgut comparar a l'ocorregut a Múrcia "perquè és un altre tipus d'actuació i de vacunació, malgrat la qual cosa jo estic en mans del president de la ciutat".

El conseller ha agraït el suport rebut en les últimes hores per part de tot el personal de la Conselleria i d'altres sectors com la Policia Local i ha valorat la feina del seu personal "perquè són part de la meva família i grans treballadors".