Nou moviment en el cas de l'activista Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per desordres, atemptat contra l'autoritat i ferir lleument un agent dels Mossos d'Esquadra en la protesta Holi contra la manifestació del sindicat policial espanyolista Jusapol. Aquest dimecres el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, compareixerà a la Comissió d'Interior del Parlament per informar sobre l'acusació particular a l'activista, una compareixença que farà arran d'una sol·licitud de la CUP, formació que també convidarà Vivet a la sessió, que preveu assistir-hi, segons ha pogut saber ElNacional.cat.

Així doncs dimecres a les 15:00 hores el conseller d'Interior haurà de donar explicacions amb l'activista condemnat present a la sala, i haurà de respondre a les preguntes de les formacions polítiques. La CUP té previst demanar al conseller que aclareixi informació sobretot respecte a la duplicitat de casos, ja que Vivet i l'activista Adrià Catasús estan acusats d'haver colpejat el mateix agent, un fet il·lògic, ja que el mosso va assegurar haver rebut només un cop. A més, Vivet i Catasús es trobaven en llocs diferents de la manifestació. Precisament aquesta duplicitat de casos la va defensar ara fa una setmana l'advocat de Vivet, Carlos Hurtado, en una vista per revisar la sentència a Vivet al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Convidarem el Marcel i el seu advocat perquè puguin mirar als ulls al Departament d'Interior, i preguntar per què està acusat i per què va ser condemnat", apunta el diputat Xavier Pellicer. 

La formació anticapitalista també preveu exigir a la Generalitat que es retiri com a acusació particular de totes les causes antirepressives contra activistes independentistes, una petició que porta temps fent i que la Generalitat contempla parcialment. Justament en la causa de Vivet la Generalitat ja no hi forma part, després que l'Audiència de Barcelona acordés l'expulsió de l'Advocacia de la Generalitat en el procediment final de l'activista, perquè l'agent dels antidisturbis a qui defensava va marxar amb un advocat privat en acabar el judici.  

En un primer moment els serveis jurídics de la Generalitat havien sol·licitat quatre anys de presó, i finalment van rectificar i demanar només sis mesos. Aquesta modificació va provocar que el mosso que va rebre el cop deixés la representació de la Generalitat per anar amb l'advocat privat José Antonio Bitos. Abans de la condemna, Vivet també va expressar que des de la Generalitat l'havien pressionat a ell, a la seva mare i al seu advocat perquè acceptés una condemna de dos anys de presó. En el judici, Vivet va explicar que ell estava en la primera fila i amb la bandera es protegia dels cops policials, i que va estar poca estona.