L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, s'ha posat ja en contacte amb la Generalitat i amb el propi expresident Carles Puigdemont per anunciar-lo que farà "tot el que calgui" per a l'organització de l'acte del Consell per la República que es prepara en aquesta localitat de la Catalunya Nord. Així ho ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, on defensa que posarà totes les facilitats perquè Puidemont s'hi desplaci un cop, aquest dilluns, sigui eurodiputat a tots els efectes. 

Segons la mateixa emissora, el Consell espera entre 50.000 i 100.000 persones en aquest acte, que serviria per celebrar les darreres victòries judicials a Europa però també per condemnar i denunciar al repressió que continua a l'Estat espanyol. L'acte es faria el mes que ve en un espai exterior i s'organitzaran autobusos per anar-hi des de la capital catalana. 

En l'entrevista, Pujol també recorda el seu suport als presos polítics i que té una relació "molt forta" amb Puigdemont, tot i no voler mullar-se per la independència. Tot i això, també recorda que després de l'1-O es va oferir com a mediador entre la Generalitat i el govern espanyol i que no va rebre "cap resposta" de Madrid.