El Consell per la República està experimentant un creixent arran de la detenció de Carles Puigdemontel posterior revés a Llarena des de Sàsser. Però l'èxit de l'organització no només es veu reflectit en el nombre d'inscripcions - ja s'ha superat la fita dels 100.000 - sinó també en l'expansió pel territori. 

Aquest dissabte han obert un nou local al districte barceloní de Nou Barris, i la inauguració ha estat titllada d'"èxit absolut" per l'entitat. 

 

Consell Per la Republica Nou Barris LocaLConsell Per la Republica Nou Barris Local 1

Local del Consell per la República inaugurat aquest dissabte a Nou Barris / Twitter: Consell per la República Catalana

Puig, Comín, Artadi i Castellà

L'acte d'obertura ha comptat amb la participació de diverses personalitats de l'independentisme. Per un costat, hi han assistit de manera presencial la presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi i el diputat del Parlament de Catalunya i dirigent de demòcrates, Antoni Castellà. Per l'altra, els consellers a l'exili Lluís Puig i Toni Puig han fet una intervenció telemàtica. 

També hi ha estat present l'activista Roger Español, un dels milers de ferits durant les actuacions de la policia espanyola a l'1-O.

 

Consell Per la Republica Nou Barris Local Toni Castella

Antoni Castellà durant la seva participació en la cloenda de la inauguració del local / Twitter: Consell per la República Catalana

 

Eleccions al Parlament del Consell 

Aquest creixement s'està produint en plena campanya electoral. Un total de 525 candidats aspiren a entrar a l'assemblea de representants del Consell per la República, que serà el seu Parlament, en unes eleccions que se celebraran el 29, 30 i 31 d'aquest mes d'octubre. En total hi ha 121 escons en disputa.

La votació tindrà dues urnes, una on constaran ciutadans inscrits al Consell i l’altra, on es presenten càrrecs electes (regidors, diputats, eurodiputats, senadors) també membres del Consell. L'urna de ciutadans escull 81 escons, que es voten per vegueries o districtes de Barcelona. L'urna dels càrrecs electes escull 40 escons, i es vota en circumscripció única.

Candidats

Entre les persones que es presenten a les eleccions hi ha l'actor Toni Albà, l'històric dirigent independentista valencià Josep Guia, l'editor i professor universitari Oriol Izquierdo, i la filòloga i membre de la CUP Blanca Serra, entre d'altres.

Entre els polítics que s'han presentat per a l'urna de càrrecs electes hi ha el president a l'exili, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Laura Borràs; els eurodiputats Clara Ponsatí i Toni Comín, a més d'alcaldes i regidors d'ERC, la CUP i Demòcrates.

 

Imatge principal: Local del Consell per la República a Nou Barris / Twitter: Consell Local Nou Barris - Barcelona