El cap del Govern espanyol, Mariano Rajoy, analitzarà avui amb els seus ministres la situació a Catalunya després de la presa de possessió de Quim Torra com a president i després de les intencions que ha explicitat com les seves prioritats al capdavant de la Generalitat.

Rajoy presidirà la reunió del Consell de Ministres, a la que assistiran tots els membres del Gabinet, i que és la primera des que el Parlament va investir a Torra.

En espera de l'evolució dels esdeveniments, el Govern espanyol ha assegurat que respondrà a Catalunya davant de qualsevol il·legalitat que es produeixi, però no es planteja ara per ara reactivar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Encara que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar ahir a Rajoy l'extensió d'aquesta aplicació, l'Executiu subratlla que la seva prioritat és donar una resposta "pactada i proporcional" i partint d'elements "il·legals", com va acordar Rajoy aquesta setmana amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Pagaments electrònics

Entre els assumptes que tramitarà avui la reunió del Consell, es preveu que doni llum verda a l'avantprojecte de serveis de pagament que reforça els pagaments electrònics.

Entre altres novetats, limita a 50 euros el màxim que assumeix un client pels diners extrets de la seva targeta sense el seu permís, en lloc dels 150 euros actuals.

El text, el primer pas per traslladar a la normativa espanyola la directiva de mitjans de pagament PSD2, estableix un règim d'actuació per a nous operadors, tant per a iniciadors de pagaments com per als serveis d'informació sobre comptes, que fins ara no estaven regulats.