El president del Consell Escolar de Catalunya (CEC), Lluís Font, ha emès un comunicat aquest dilluns per manifestar "repulsa" pel tractament mediàtic i a les xarxes socials que han fet alguns mitjans i líders polítics dels professors de Sant Andreu de la Barca investigats per delictes d'odi arran de l'1-O. Per a Font, el "linxament públic" d'aquests educadors constitueix una "greu irresponsabilitat" i atempta contra els seus drets de ciutadans en un sistema democràtic. Font es reafirma en la seva confiança en mestres i professors del país, un col·lectiu que considera que sempre ha estat ''a l'alçada dels reptes que havien d'afrontar''.

Font reivindica que l'escola ha d'estar oberta a l'entorn, tot preservant ''la pròpia idiosincràsia''. Considera que, com a institució social, ha d'educar en l'esperit crític dels alumnes perquè aquests esdevinguin ciutadans lliures i respectuosos de l'alteritat, en una societat democràtica avançada. 

En el seu comunicat, Font recorda que l'Assemblea de Docents de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca destaca ''l'excel·lent feina'' que fan aquests professors i consideren que els atacs "suposen un argument més per continuar exercint la seva feina d'educadors amb els valors democràtics de convivència i llibertat". També fa referència a les denúncies per ''difamació, calúmnies i injúries'' dels familiars dels professors que expliquen que l'endemà de l'1-O, es va donar opció als alumnes de batxillerat a participar en un petit acte al pati, consistent a fer uns minuts de silenci, i que en cap cas els professors van imposar la seva opinió ni van assenyalar els fills de guàrdies civils.