Després que s'hagi confirmat que el diputat de Vox Javier Ortega Smith té coronavirus, el Congrés dels Diputats ha decidit paralitzar tota l'activitat parlamentària. Aquest dimecres ja no se celebrarà la sessió de control que estava prevista.

La Mesa del de la cambra havia acordat aquest dimarts una sèrie de mesures per evitar els contagis, com ara suspendre tots els actes extraparlamentaris i les visites de grups, però després de saber-se el cas d'Ortega Smith ha decidit reevaluar la situació i cancel·lar tota l'activitat. 

Vox ha emès un comunicat aquest dimarts per anunciar que Ortega Smith ha donat positiu per coronavirus i que, per això, ha demanat als 51 diputats de la formació que treballin des dels seus domicilis. La notícia s'ha donat a conèixer dos dies després que la formació d'ultradreta celebrés un congrés a Vistalegre on hi van assistir unes 9.000 persones.

Els infectats per coronavirus a l'estat espanyol ja sumen 1.622 persones, i gairebé la meitat dels casos són a Madrid, on hi ha 782 malalts. Pel que fa als morts, n'hi ha una trentena, tots d'edat avançada i amb patologies prèvies. A Catalunya hi ha un centenar de casos i hi ha hagut tres morts.

A més del Congrés, el coronavirus ha obligat a tancar escoles i universitats a Madrid, País Basc i la Rioja, s'ha suspès vols entre l'estat espanyol i Itàlia i s'ha decidit que tot l'esport professional i no professional es jugui a porta tancada durant les properes dues setmanes.