La presidenta de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha reivindicat al seu partit com l'únic que defensa la igualtat entre homes i dones i ha arremès contra el feminisme "radical" que organitza manifestacions com si fossin un "aquelarre" i contra les "veletas y blanditas" que les secunden. Ho ha fet a Vistalegre, lloc habitual de les reunions massives de Vox.

"Ens volien en la seva manifestació, al seu aquelarre, reclamant subvencions per als seus xiringuitos", ha afirmat Monasterio, que ha obert el nou acte públic organitzat per Vox a la plaça de toros de Vistalegre.

En aquesta ocasió, l'assistència ha estat menys multitudinària que en les anteriors, unes 7.500 persones a les grades i 1.500 a les cadires disposades a la plaça de toros, segons les dades del partit.

Vox ha volgut començar l'acte amb la intervenció de Monasterio i la seva posició respecte al Dia Internacional de la Dona, que se celebra aquest diumenge.

La diputada autonòmica ha recalcat que la participació de Vox a les manifestacions seria la "gran victòria" del feminisme radical que pretén "silenciar els valents" que fan front a "el seu corró, com ho han aconseguit amb la resta dels partits."

Segons Monasterio, "l'esquerra posa les idees i després van les veletas i les blanditas i les secunden, es deixen sotmetre" i, després, "parlen de llibertat".

"Això és com si et deixes posar un burca i, després, l'adornes amb un biquini a sobre", ha declarat la dirigent de Vox, per a qui és un plantejament "ridícul".

Ha advertit que el feminisme radical estima les dones, però submises a la seva agenda ideològica, donant suport a lleis totalitàries que les separen dels homes, callades davant de les discriminacions masclistes d'altres cultures com l'Islam i rebutjant la cadena perpètua.

Per això, ha instat a aquest feminisme a no parlar en els seus nom, perquè no els representa. "El vostre temps ha acabat", ha subratllat.

Ha assegurat que "hi ha milions d'espanyoles que han dit prou ja a les imposicions progres" i s'ha mostrat convençuda de què aviat n'hi haurà moltes més.

"El sentit comú és imparable i, a més a més, no hi ha dona més lliure, més forta, més intel·ligent i més autònoma que la dona espanyola i no permetrem que cap col·lectiu ni cap partit polític ens arrabassi aquest grandíssim privilegi", ha recalcat.

Per al secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, el 8 de març és "una data per oblidar", perquè aquell dia de 1917 va començar la revolució russa i, des d'aleshores, "milions de persones han perdut la vida" per la ideologia comunista.

Santi Abascal ha aprofitat per carregar contra el govern i ha assegurat que l'objectiu del Ministeri d'Igualtat és "que les nostres filles arribin a casa soles i borratxes, mentre rebaixen les penes als violadors."