La periodista Rosa María Mateo és la nova administradora única de RTVE després d'aconseguir, aquest divendres 27 de juliol, el suport de la majoria de la Cambra. La candidata del govern espanyol a gestionar la Corporació ha obtingut un total de 180 vots a favor, quatre més dels 176 necessaris i que suposen la majoria absoluta del Congrés. La votació s'ha completat amb 1 vot en blanc i 131 de nuls.

Mateo va ser proposada per gestionar RTVE després que el procés per renovar la cúpula de la Corporació, a través d'un decret llei de l'Executiu, fracassés amb una votació fallida en la qual dos diputats es van equivocar en posar la papereta i uns altres dos no van anar a la sessió plenària.

Segons el decret llei, si el Congrés no era capaç de consensuar els 10 membres del Consell d'Administració de RTVE, havia de ser el govern espanyol qui posés sobre la taula un nom per administrar, de forma transitòria, la radiotelevisió pública.

L'Executiu va proposar la periodista que ja s'ha sotmès a una primera votació en el Congrés, aquest dimecres, on no va assolir la majoria necessària per al seu nomenament. En aquesta primera volta, Mateo necessitava el suport de dos terços de la Cambra (234 diputats) que no va obtenir, la qual cosa ha derivat en la sessió plenària d'aquest divendres, on ja era vàlida la majoria absoluta (176 diputats).