Conflicte obert entre Bolívia i Paraguai per un lamentable TikTok d'un ambaixador que s'ha passat de graciós. Bolívia ha retirat el seu ambaixador al Paraguai, Mario Cronembold Aponte, després de l'últim TikTok que va pujar a les xarxes socials.

Cronembold va publicar la setmana passada un vídeo on, a part de fer uns balls molt forçats i estranys, va emular l'accent dels residents del país del Paraguai. L'ambaixador bolivià es reia de l'accent paraguaià mentre bevia una infusió típica del país teteré.

Es riu del guaraní

Contra més teteré beu l'ambaixador, més forçat reprodueix l'accent paraguaià, fins a caricaturitzar-lo. La Cambra de Diputats de Paraguai s'ha indignat molt i ha declarat persona non grata a Cronembold. En conseqüència, la Cancillera boliviana va retirar a l'ambaixador de les seves funcions. 

No és el primer ni l'últim TikTok que l'ambaixador "influencer" ha publicat, en el seu perfil es poden veure multitud de vídeos ballant i fent vídeos típics virals de la plataforma.

Demana disculpes

El destituït ambaixador, que va ser candidat a governador de Santa Cruz pel Moviment Al Socialisme (MAS) en les eleccions de la passada primavera, portava només dues setmanes com a ambaixador a Asunción quan es va produir l'incident.

Cronembold va esborrar el polèmic vídeo de les xarxes socials i va demanar disculpes "a qui es va sentir ofès" per la seva publicació. "Equivocadament volia fer al·lusió a la càlida acollida que vaig rebre i a  el còmode que em sento en aquesta bella terra. Sóc de Santa Cruz, ciutat germana de Paraguai, on també existeixen poblacions que parlen guaraní", va argumentar via Twitter.

TikTok

La xarxa social en qüestió que ha causat el cessament de l'ambaixador bolivià, Tik Tok, és des de fa temps objecte de controvèrsia, ja que alguns països apunten al fet que no té privacitat amb els seus usuaris.

Tik Tok és una xarxa social que es va crear a la Xina l'any 2016 i que actualment té gairebé 700 milions de seguidors a tot el món, especialment als Estats Units, on l'expresident Donald Trump va tractar de tancar-la, però la justícia va acabar per impedir-li-ho.

Tik Tok, al costat d'altres marques molt conegudes de xarxes socials com Facebook, Instagram o WhatsApp, ocupa gran part de l'atenció del món en els mitjans digitals, sent una de les plataformes mundials més innovadores estrenades en l'últim lustre.

Imatge principal del TikTok