La presidenta del consell nacional del PDeCAT, Mercè Conesa, ha advertit als crítics del partit que l'assemblea ordinària que la formació demòcrata té convocada per aquest mes de juliol no té per objectiu renovar la direcció sinó actualitzar el discurs. Davant els moviments interns que volen aprofitar aquesta cimera per plantejar el relleu a la direcció de Marta Pascal, Conesa ha retret: "És extemporani. Quan hi hagi el càrrec de coordinador o coordinadora del partit a elecció que serà d'aquí dos anys, em semblarà perfecte, però en aquest moment no pertoca".

Precisament, aquest mateix matí s'ha sabut que l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, aspira a disputar la direcció a Pascal liderant una candidatura del corrent intern anomenat Moment Zero del qual formen part dirigents com l'exalcalde i nou conseller d'Interior, Miquel Buch, o el president de l'AMI, David Saldoni. La voluntat dels crítics seria aprofitar l'assemblea del partit, que es convocarà els dies 20, 21 i 22 de juliol, per obrir aquest debat.

Conesa ha admès en roda de premsa aquest matí que si en el consell nacional que se celebrarà aquest cap de setmana -i on s'ha d'aprovar el reglament de l'assemblea- "es posar damunt la taula que cal obrir algun dels càrrecs que es van escollir en el congrés fundacional es valorarà si es fa així". La presidenta del consell nacional ha insistit, no obstant, sobre la necessitat d'aconseguir donar estabilitat a la direcció amb el mandat de quatre anys que preveuen els estatuts.

De la seva banda, Pascal ha subratllat que la cita que té convocada el PDeCAT aquest mes de juliol no és un congrés per renovar la direcció sinó una assemblea ordinària per abordar el discurs de la formació, eixamplament del projecte i abordar la relació amb JxCat, a més d'abordar la renovació de presidència del partit, arran la marxa d'Artur Mas.

Amb tot, Pascal també ha admès que si així ho demanen els membres del partit, l'assemblea podria abordar també aquesta renovació dels càrrecs des dels locals als nacionals.

La decisió d'impulsar aquests canvis interns dependrà del consell nacional del partit que haurà de fixar el reglament de l'assemblea.