La presidenta del Port de Barcelona i presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, Mercè Conesa, ha anunciat que deixarà la presidència d'aquest òrgan del partit "aviat", quan hi hagi una renovació del mateix.

En una entrevista a Tot Barcelona aquest diumenge, Conesa ha descartat tornar a presentar-se a aquest càrrec i ha assegurat que "la nova etapa del partit també ha de preveure perfils diferents".

"Vaig haver d'esperar-me perquè hi havia eleccions municipals i després van venir una altra vegada eleccions espanyoles. Ja els he dit que tanco aquesta etapa, espero que sigui aviat", ha afegit Conesa.

Sobre una possible tornada a la política, la presidenta del Port ha dit que "sempre hi ha moments per tornar" però que l'interessa més la gestió, i ha afegit que si veu que pot aportar més a la política pot ser que ho reconsiderés, però ara per ara es veu en la gestió.

Preguntada pel projecte del Hermitage al Port de Barcelona, Conesa ha explicat que ella no "el dona per tancat" perquè s'ha iniciat un procés administratiu i l'Ajuntament ha d'emetre una resposta administrativa, a partir de la qual el Port podrà actuar.