"No anem bé si el sistema sanitari està sotmès només a ideologies". Així de contundent s'ha mostrat l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (PDECat), en un clar retret al conseller de Salut Toni Comín. Ho ha dit després que el ple de la ciutat hagi debatut sobre l'anunci de compra de l'Hospital General per part del Govern. 

Conesa ha assegurat que l’Ajuntament "vol que una operació d'aquestes característiques surti bé", però ha retret al conseller de Salut la gestió "a cop de titular" i li ha reclamat "planificació" i "consens" amb el territori i el sector, "amb dades, calendari i un pla d'etapes". 

L'alcaldessa ha demanat al conseller Comin que "busqui el consens del territori" i actuï "amb la complicitat dels agents socials i dels sindicats". Conesa, en aquest sentit, ha explicat que ha trobat a faltar el debat i la participació dels agents implicats amb la possible compra de l'Hospital General per part del Govern. "No es pot gestionar el sistema sanitari sense la complicitat del territori ni dels alcaldes". En aquest sentit, ha explicat que els alcaldes dels municipis implicats han demanat una "reunió urgent" amb el conseller de Salut. 

En la roda de premsa d'aquest dilluns a la tarda, l'alcaldessa ha lamentat "les grans incògnites" que es plantegen al voltant de l’anunci del conseller. "Ens agradaria saber els termes i les condicions de l'oferta i com quedaria la situació dels treballadors de l'Hospital. Conesa, d'altra banda, ha explicat que Comín no s'ha posat en contacte amb ella els últims dies. Ha admès, però, que fa "molts mesos" el conseller li va plantejar la possibilitat que el Govern comprés l'Hospital General i que llavors li va demanar "discreció". 

Aquesta no és la primera cleca d'un membre del PDECat al conseller Comín. Fa uns dies ja hi va haver molt d'enrenou quan la portaveu de Salut de Junts pel Sí, Montserrat Candini, va dir en una revista especialitzada que el conseller "està més preocupat d'acontentar l'esquerra que al pacient". Comín va reaccionar a aquestes declaracions insinuant que Candini hauria de dimitir "si no està d'acord amb el Govern".