El diputat nacional del PRC, José María Mazón, ha afirmat aquest dissabte que el seu partit donarà suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol sempre que el PSOE no faci "concessions als partits independentistes per sobre de la Constitució i el respecte a les lleis".

Mazón, que s'ha reunit a Oviedo amb la portaveu del grup socialista al Congrés, Adriana Lastra, per negociar el seu possible suport a la investidura de Pedro Sánchez, ha apuntat que "el diàleg sempre és possible", però ha recalcat que en cap cas no es pot parlar d'"una amnistia o de presos polítics".

"És molt difícil que anem a unes terceres eleccions quan hi ha algú que ho pot impedir, encara que és veritat que en la legislatura passada va passar que el PRC va ser l'únic que va arribar a un acord", ha subratllat Mazón als periodistes després d'haver estat més d'una hora reunit amb Lastra a la seu del PSOE a Oviedo.

L'únic diputat nacional del PRC ha ressaltat la "plena harmonia" que han assolit durant la reunió, en la qual "han coincidit en els plantejaments bàsics" i "les línies vermelles marcades" tant a nivell general, incloent les negociacions amb els independentistes i el "respecte a la unitat territorial", com els relacionats amb Cantàbria.

En relació amb Cantàbria, ha assegurat que l'acord del PRC i el PSOE de l'anterior legislatura "es respectarà", mantenint el suport a Sánchez per part del seu partit com el pacte de governabilitat a Cantàbria amb el PSOE.

"Nosaltres no volem escombrar cap a casa, ni aprofitar-nos d'una situació de debilitat d'un candidat. Demanem el que és just, el que tenen els altres", ha asseverat Mazón, que ha precisat que en les comunitats del nord (Galícia, País Basc i Astúries) "s'ha realitzat una inversió molt important en milers de milions en matèria ferroviària", mentre que Cantàbria "s'ha quedat enrere".