Nova condemna amb la llei d’amnistia pels fets del procés en tramitació al Congrés dels Diputats. El jutge del Penal 1 de Tarragona, David Asensio, ha condemnat a un any de presó tres dels quatre joves del Camp de Tarragona, que van participar en les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem, el 15 d'octubre de 2019 a la plaça Imperial de Tarragona. Aquesta condemna no implica l'entrada a presó perquè és inferior a 2 anys de presó. El jutge ha absolt un dels joves perquè no s'ha acreditat que tirés una pedra contra un agent de la policia catalana. La sentència no és ferma i es pot presentar recurs a l'Audiència de Tarragona.

 

En la sentència, comunicada aquest dimarts pel TSJC, el magistrat sosté que queda provat que els tres nois van empènyer tres agents dels Mossos d'Esquadra, i els condemna per un delicte d'atemptat contra l’autoritat i de lesions lleus. Dos dels agents van patir danys lleus: un va caure a terra i es va fer mal en un dit de la mà, i el segon va tenir contusions a l'espatlla i al canell. També els imposa les multes de 302 euros i 572 per a dos dels joves, i que indemnitzin a un agent amb 272 euros i al segon amb 77 euros.

Aprofitar-se de la manifestació

En la sentència, el jutge recull el testimoni dels agents dels Mossos i també d’un agent de la policia espanyola, cos que compartia la vigilància de les protestes independentistes d'aquella setmana. A més, hi afegeix que els tres encausats “va actuar amb dol” i que “va cometre un delicte aprofitant l’exercici d’un dret fonamental”, la manifestació i també sosté que són coneixedors que no es pot escometre contra agents de les forces policials.

Comunicat de denúncia

L’esquerra Independentista del Camp de Tarragona ha fet un comunicat, en el qual critica la condemna als tres activistes, sota el títol “Ni un any ni un dia! Cap repressió ens aturarà”.

Hi afegeix que la sentència condemna “les legítimes protestes en contra la sentència del Tribunal Suprem”, que es van produir a Tarragona i a altres ciutats catalans la tardor del 2019 i que “avala les càrregues policials”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!