Les accions  violentes contra independentistes també reben el seu càstig. Un home ha acceptat una condemna d’un any i tres mesos de presó per haver disparat bales de fogueig contra un balcó de Viladecavalls perquè lluïa una banderola del Sí al Referèndum de l’1-0 i va cridar “catalans fills de puta!”

Els fets van passar la nit del 4 d’octubre del 2017  en el carrer  Comerç de Sant Miquel de Guanteres, a Viladecavalls, i segons els fets provats  pel jutjat penal 3 de Terrassa, amb la voluntat de “causar temor als habitants  del domicili”,  la propietària i el seu  fill,  perquè el seu balcó lluïa una bandera  contrària als seus pensaments polítics, l’acusat va disparar amb una pistola detonadora o de fogueig semiautomàtica de 9  mil·límetres en cinc ocasions cap al domicili, i almenys un cartutx va impactar a l’interior de l’habitatge, mentre cridava expressions, com ara: “Catalans fills de puta”.

 

 

Discriminació ideològica.

El fiscal del Servei de Delictes d’Odi va qualificar els fets de dos delictes d’amenaces amb l’agreujant per discriminació ideològica, i l’acusat, al final ha acceptat una pena d’un any i tres mesos de presó,  càstig que el jutjat li ha suspèn amb el requisit que no torni a delinquir en els dos anys vinents. No es fixa cap indemnització a la família. El gabinet de premsa del TSJC ha facilitat avui la resolució.

 Els conflictes entre ciutadans independentistes i unionistes es van duplicar el 2017, segons la memòria  de la Fiscalia del Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la demarcació de Barcelona, dirigida pel fiscal Miguel Ángel Aguilar. Alguns espanyols a favor de la unitat van muntar comandos per "netejar" el país de llaços grocs i de simbologia independentista, com ara estelades, que va causar forta tensió en pobles petits. En alguns casos, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació d'ofici, que la Fiscalia superior de Catalunya els hi va fer tancar.

Un cas greu és que el fiscal Aguilar ha demanat per a quatre acusats  i membres de la ultradreta cinc anys de presó per haver agredit “despietadament” un jove de 23 anys i independentista, després de la concentració a la plaça Artós de Barcelona contra les manifestacions de suport als líders catalans arran de la condemna del  Tribunal Suprem, el 17 d’octubre del 2019. En l’escrit d’acusació, el fiscal també exigeix que els quatre neonazis indemnitzin amb un total de 16.800 euros el jove per les lesions patides, per l’estrès posttraumàtic i danys morals. A més, sol·licita que se’ls prohibeixi anar a manifestacions a Barcelona durant cinc anys.

 

Foto principal: Un centre de votació de l'1-O /Sergi Alcàzar