Els Mossos d'Esquadra han condecorat 423 agents, entre ells 140 de la brigada mòbil i 6 de mediació, per la seva participació en els diversos dispositius en les protestes contra la sentència de l'1-O contra els líders independentistes, segons ha avançat El País.

La mobilització al carrer va començar el 14 d'octubre de l'any passat i va durar diverses setmanes. Les insígnies les proposa el director de la policia i les firma el conseller de l'Interior, en aquest cas el cessat Miquel Buch. En total, els Mossos han atorgat 724 condecoracions als agents per les actuacions del 2019, que no es van poder lliurar el Dia de les Esquadres perquè els actes es van suspendre al març d'enguany en motiu de la covid-19.

La Policia també serà reconeguda

Aquests no serien els únics que rebrien un reconeixement. També es preveuen condecoracions a membres de la Policia Nacional, no totes relacionades amb els aldarulls. Les insígnies dels Mossos d'Esquadra són formalment a proposta de director de la policia catalana, i les signa el conseller d'Interior. Les 400 atorgades van ser signades per l'anterior conseller, Miquel Buch.

El reconeixement no resta la polèmica per una actuació policial que va ser molt qüestionada per la càrrega i les imatges de violència que es van veure entre aquests i els manifestants. Quatre independentistes van perdre un ull i un Policia Nacional va ser ingressat a la UCI. En paral·lel, els CDR han convocat per avui una manifestació: "Avui 14 d'octubre fa un any de la sentència injusta a tot un poble". Sota el lema 'Sentenciem-los', s'esperen concentracions a la plaça Urquinaona de Barcelona a les vuit del vespre.