El diari Der Standard, considerat el més influent d'Àustria, ha advertit que Catalunya viurà "una tardor calenta", després de la participació que es va registrar ahir a la manifestació independentista de la Diada. El rotatiu afirma que la concentració va ser una autèntica "demostració de força" i dona a entendre que la sentència del judici de l'1-O serà contestada a Catalunya.

"Amb prou feines unes setmanes abans del veredicte del Tribunal Suprem de Madrid contra 12 activistes catalans, que està previst per a finals de setembre o principis d'octubre, el moviment independentista va tornar a fer una demostració de força dimecres a la tarda", assenyala. En un reportatge titulat Per què Catalunya s'enfrontarà a una tardor calenta, Der Standard dona per fet que això tindrà traducció en protestes contra la sentència.

No amaga que això tindrà impacte negatiu en l'escena política espanyola, per la magnitud que representa Catalunya. "Un esperable veredicte dur podria complicar encara més el procés, que ja és prou difícil. Mentre que JxCAT ja ha anunciat que votarà en contra la investidura de Pedro Sánchez, ERC li vol facilitar el retorn a la Moncloa amb una abstenció. Però segons quin sigui el veredicte, això serà molt difícil sense ser considerats com a traïdors a casa", indica.

El diari subratlla que el president Quim Torra dona suport a les protestes que es preparen contra la sentència, i que ell mateix ha estat citat a un judici per no haver retirat els llaços grocs de la façana del palau de la Generalitat.