La jurista i exvocal progressista del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Concepció Sáez, ha assegurat que la llei d'amnistia, que s'està negociant entre PSOE i Junts per Catalunya per tancar la investidura de Pedro Sánchez, sí que té encaix a la Constitució i "està demostrat des d'un punt de vista històric". En aquest sentit, ha defensat, que recentment—per governs posteriors a la Constitució—s'han dictat lleis que implicaven l'amnistia. En una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio, Sáez ha defensat que té "perfecte encaix", i a més, ha apuntat que l'amnistia "és imprescindible" veient la situació política de l'estat. 

Crítiques al CGPJ

Sobre les declaracions dels vocals del poder judicial contra l'amnistia, Sáez ha assegurat que és "absolutament excèntrica", però que no l'ha sorprès. L'exvocal del CGPJ, que va estar més de 9 anys al Consell, ha recordat diverses declaracions institucionals "d'un contingut duríssim", en concret durant el 2017 i el 2018, en el marc del procés, on segons ha afirmat "es preocupaven massa a evitar ingerències en el terreny polític". En aquest sentit, ha lamentat que "han tornat sobre els seus passos". Tot i que, ha afirmat que és "francament criticable", en especial, per la manera, les formes i "el moment" en el qual es porta a terme "quan d'aquí a 3 setmanes, porten 5 anys caducats".

En ser preguntada sobre si el CGPJ és un consell polític, ha reconegut que "clar, sempre ho he considerat". Així doncs, ha argumentat que el CGPJ gestiona la política judicial de l'estat, i es prenen decisions d'un alt contingut polític "no deuen assumir competències que no li competeixen". I ha afegit, que més quan es fa fora de l'exercici reglat de la constitució del mandat que s'ha atribuït "em sembla un escàndol". Sobre la seva sortida del Consell, ha assegurat que va ser perquè considera que "agonitza" perquè "no se li ha donat una sortida a una crisi d'institució derivada de la no renovació". Sáez ha lamentat que el CGPJ està "en uns nivells de degradació institucional completament insuportables". 

Dimissió dels vocals

Concepción Sáez s'ha mostrat molt contundent contra els vocals del CGPJ, i ha assegurat que haurien d'haver dimitit el 5 de desembre de 2018—data en la qual es va acabar el seu mandat—. L'exvocal ha apuntat que moltes de les activitats que s'han desplegat des de l'aleshores s'haurien d'haver fet amb més mesura, ja que, afirma que "hi ha hagut una extralimitació de les funcions". Sobre la renovació del CGPJ ha considerat que s'ha de renovar en termini. "No queda una altra sortida que dimitir, el nostre mandat va caducar i estem exercint unes competències que no són nostres". 

Sáez també s'ha manifestat sobre la resolució de García-Castellón, on ha imputat Marta Rovira en el cas de Tsunami Democràtic, i ha afirmat que "m'ha irritat més que sorprès". Amb tot, ha advertit que "em sembla que tot ens està portant a un punt sense retorn en termes de crispació, de falta de convivència que cal atallar d'una manera urgent".