Les coordenades de l'enèsima mobilització postsentència al carrer eren les mateixes que la nit que Barcelona va començar a cremar: la seu del govern espanyol a Catalunya, que s'ubica al carrer Mallorca amb Roger de Llúria, en plena Eixample barcelonina. Aquest diumenge, l'organització convocant era el Pícnic per la República, per bé que l'Assemblea hi ha donat suport. La protesta ha congregat 2.700 persones segons la Guàrdia Urbana i ha consistit en un abocament d'escombraries. 

L'acció estava convocada per les sis de la tarda i minuts abans ja han començat els primers llançaments de bosses plenes, la majoria, de papers. Alguns veïns des dels balcons s'hi han afegit i també han deixat caure escombraries. Més d'un miler de persones ha respost a la crida i fins i tot han hagut de fer cua per fer el seu llançament. Un altre cop, buscant una fotografia que parlés per si sola. 

El mètode de convocatòria ha estat l'habitual aquests dies, els canals de Telegram i les xarxes socials. "Tots els pícnics generen deixalles i quin millor lloc que deixar-les que l'abocador de Mallorca amb Llúria?", diu el missatge que s'està fent córrer des de mig matí. 

I per Telegram s'han anat donant les consignes fins arribar al cant dels Segadors després d'un minut de silenci amb tots els mobils encesos que ha posat punt final a l'acte. En aquell moment ha quedat oficialment desconvocat, però molts manifestants han decidit seguir allà. 

Un dia més crits de "Buch dimissió" i "ho tornarem a fer".

Una de les concentrades ha llançat sobre la muntanya d'escombraries que s'anava acumulant una bola de paper en flames. Un parell de manifestants han saltat la tanca per apagar el foc. 

Precaució de no caure en provocacions

En el mateix text es puntualitza que "no cal que siguin -les deixalles- de debò. Una bossa d'escombraries plena de paper arrugat fa el mateix efecte en una foto". Alhora, en un segon comunicat, des de Pícnic de la República recorden que les seves són "accions no-violentes".

WhatsApp Image 2019 10 20 at 18.05.01

Així mateix explicaven que l'objectiu d'avui és "que el món vegi en quin abocador de porqueria s'ha convertit l'Estat espanyol i que el poble català" és un "poble no-violent". En aquest sentit, s'adverteix de no caure en provocacions de la Policia Nacional. 

L'Assemblea secunda la convocatòria i també n'ha fet difusió perquè els seus socis s'hi sumin. Els Mossos d'Esquadra han blindat la zona, amb un perímetre de seguretat de quatre carrers de distància, deixant la seu del govern espanyol a una distància del tot inaccessible.