La idea de reconvertir la Prefectura Superior de la policia espanyola en un centre de memòria ha fet posar en alerta els sectors espanyolistes. Aquest dijous, una cinquantena de persones segons fonts municipals s'han mobilitzat a Via Laietana per demanar que no es traslladi la Prefectura ni es tiri endavant la proposta de l'Ajuntament de Barcelona, que compta amb el suport de la Generalitat.

Entre els concentrats, s'hi han vist cares conegudes dels partits espanyolistes com el PP, Ciutadans i Vox. "Juntament amb Carlos Carrizosa hem donat el nostre suport a la policia davant l'atac i el menyspreu de Colau i el PSC, que han fet pinça amb el separatisme per intentar expulsar el Cos de Nacional de Policia de Via Laietana", ha escrit la presidenta grup municipal Cs, Luz Guillarte, en una piulada.

Carrizosa Cs Via Laietana Jefatura  / Ciutadanos via Twitter

Luz Guillarte i Carlos Carrizosa, a la Prefectura de la policia espanyola de Via Laietana. / Efe

Concentració espanyolista a Via Laietana

Les persones concentrades, convocades per la plataforma "Cataluña suma por España", s'han començat a aplegar davant la Prefectura a partir de les 18:30 d'aquest dijous. Entre crits d'"Aquesta és la nostra policia" i llançament de clavells, ha sonat l'himne espanyol i hi ha hagut parlaments del líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga; la diputada del PP Lorena Roldán, i el líder del PP a Barcelona, ​​Josep Bou.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, els representants de Vox, Cs i PP han aprofitat també per carregar contra els indults als presos independentistes i han celebrat l'informe del Suprem. Per la seva banda, Garriga ha assegurat que Vox portarà tot el Consell de Ministres i Pedro Sánchez al banc dels acusats si el govern espanyol concedeix els indults. Carrizosa ha reiterat que Cs està "absolutament d'acord" amb l'informe del Suprem que rebutja la concessió d'indults. I Lorena Roldán ha criticat que a Sánchez "només li interessa defensar la llibertat dels socis independentistes".

Al final de la concentració, que també ha comptat amb el suport dels sindicats policial Jusapol i Jupol, s'ha llegit un manifest per defensar que la Prefectura es quedi al seu lloc. La intenció de l’Ajuntament de Barcelona és convertir la Prefectura Superior de la policia espanyola de la Via Laietana en un espai de memòria on es recordi que l’immoble va ser un lloc destacat de la repressió franquista. Davant això, els sindicats policials han engegat diverses accions com la manifestació d'aquest dijous o una recollida de signatures.

 

Imatge principal: Concentració espanyolista davant la Prefectura de la policia espanyola. / P.M.