En una nova jornada marcada pel caos ferroviari a les línies de Rodalies, el portaveu dels comuns David Cid ha explicat que el seu partit portarà a la negociació per investir a Pedro Sánchez el traspàs d'aquest servei, tal com reclamen altres formacions com ara Esquerra Republicana. Segons ha explicat el diputat al Parlament, tant el traspàs com el transport ha de ser una prioritat "no només a Catalunya" i els comuns ja han traslladat aquesta proposta a Sumar, que "també la comparteix". Cid ha volgut recordar les diferents propostes que es van aprovar durant el Debat de Política General al Parlament respecte el transport ferroviari, remarcant que el seu partit "sempre ha posat sobre la taula" aquesta demanda. Sigui com sigui, ha reiterat que només traspassant la gestió del servei, els problemes que pateix la xarxa de Rodalies no quedarien resolts, sinó que caldran més recursos: "La Generalitat n'haurà de posar per seguir fent créixer la xarxa", ha advertit el diputat dels comuns. 

Respecte de les negociacions dels partits independentistes amb Pedro Sánchez, després que Sumar i Yolanda Díaz vulguin centrar-se només a negociar l'amnistia i deixin apartada la carpeta de l'autodeterminació, com reclamen els partits independentistes, Cid ha insistit que no es pot negociar amb línies vermelles, però ha deixat clar que s'ha de poder "parlar de tot", també del referèndum. "L'única qüestió que no compartim és que es posin línies vermelles en la negociació", ha assenyalat el portaveu dels comuns, després que en el debat de política general, ERC i Junts acordessin no donar suport a Sánchez sense avenços en el referèndum. 

Els comuns reclamen al PSOE que "es posi les piles" en les negociacions 

Tal com ahir ja va avançar Yolanda Díaz després de la seva reunió amb el rei Felip VI, Cid ha confirmat que ara mateix, l'acord amb el PSOE per donar suport a Pedro Sánchez en una investidura és "molt lluny". Tot i que ha reconegut que els comuns preferirien que s'anés més de pressa en aquestes converses, ara mateix existeixen diferències importants en temes que pel partit són fonamentals com les polítiques d'habitatge. "El PSOE va amb el fre de mà posat en temes que són importants, com l'agenda social i ambiental. Reclamem que es posin les piles per fer possible el govern de progrés", ha advertit Cid. Utilitzant uns termes similars a Ernest Urtasun, portaveu de Sumar, Cid ha reclamat així que hi hagi avenços a nivell plurinacional, en els que ha emmarcat l'acord per la presència del català al Congrés, però també "més enllà".