Laura Borràs, a la corda fluixa. Els comuns han demanat avui la dimissió de la presidenta del Parlament per considerar que realitza una “presa de pèl constant”. “No pot seguir exercint”, ha advertit el diputat dels comuns David Cid. Després d’una setmana completament embolicada pel cas de Pau Juvillà, els liles han assegurat que a Borràs “se li ha escapat la gestió de la Cambra catalana de les mans” per no aclarir en quina situació es trobava el diputat de la CUP. “És el més raonable, perquè a més ha enganyat el conjunt de diputats i diputades, el conjunt de periodistes i el conjunt de la ciutadania”, ha avisat.

En aquest sentit, s’ha atrevit a demanar a ERC i la CUP que retirin la seva confiança de la presidenta per tal de forçar la seva dimissió. I és que, precisament, ha opinat que totes dues formacions independentistes ja no es fien de Borràs. “Al final, el que passa és que tenim el conjunt de grups de la cambra que no confien en la gestió de la seva presidenta, com hem vist aquesta setmana”. De la mateixa manera, ha considerat que Borràs “utilitza el Parlament com a plataforma permanent” de Junts.

Sobre l’actuació de Laura Borràs durant la setmana passada, i en relació amb el cas de Pau Juvillà, ha afirmat que ha de donar-ne explicacions per a informar què va passar exactament. “Va enganyar i va mentir”, ha avisat. En aquesta línia, ha reclamat que les explicacions de Borràs siguin donades no a la Junta de Portaveus, que ha descrit com un lloc tancat, sinó de manera pública per tal que “la ciutadania sàpiga què ha passat”.

Ahir no descartaven “cap dels escenaris”

Precisament ahir, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, va advertir Borràs en la mateixa línia, culpant-la d’oferir unes explicacions insuficients després de donar les seves primeres paraules públiques en una entrevista a Rac1. “Borràs té el dret a fer totes les entrevistes que consideri, però calen explicacions en seu parlamentària”, i va acusar-la de mentir. Tot i això, no va arribar tan lluny com ho ha fet avui David Cid, ja que no va exigir la seva dimissió, si bé va indicar que no descartaven “cap dels escenaris” després que ella es justifiqués sobre les seves actuacions de la setmana passada.

Una ERC “erràtica”

Avui, Cid també ha assenyalat a ERC, a qui ha titllat d’“erràtica” després de votar en contra de la reforma laboral al Congrés dels Diputats. De fet, ha assegurat que els republicans van optar per aquesta direcció del vot “però calculant” que el resultat final fos que s’aprovés la nova normativa. En definitiva, han tornat a avisar que la pilota és sobre la teulada d’ERC, i que toca als republicans restablir els ponts entre totes dues formacions. Per la banda dels comuns, seguiran fent una oposició constructiva, com diu que han fet fins ara. “No ens hem mogut”, ha afirmat.