Els comuns i la CUP s’han posat d’acord per fer una petició al president del Parlament, Roger Torrent: que garanteixi la paritat. Així ho han demanat en una carta signada per les diputades Elisenda Alamany i Natàlia Sànchez, on li demanen que impulsi una reforma del reglament que “asseguri la materialització del principi de representació paritària de dones i homes en tots els òrgans, actuacions i treballs del Parlament”.

No obstant això, mentre no s’aprova aquesta modificació, els dos grups parlamentaris també han emplaçat el president de la cambra a “transmetre les instruccions corresponents perquè en tots els treballs de les comissions es compleixi amb aquest principi i s'avanci a fer realitat la igualtat entre dones i homes”.

En la missiva, que han presentat aquest dijous al Parlament, Alamany i Sànchez recorden que la cambra va aprovar una “llei pionera” d’igualtat de gènere, i que la cambra “ha de complir fidelment amb aquesta voluntat d'avançar i ser un baluard en la defensa de la igualtat efectiva de dones i homes”.

 

Les diputades reconeixen alguns avenços que s’han fet. Però adverteixen que queda molt camí per recórrer: “Hem detectat algunes mancances en la representació paritària en alguns òrgans de la cambra (com la mateixa Mesa) i, darrerament amb l'elaboració dels plans de treball de les comissions, en les compareixences d'experts (on hi ha una manca absoluta de paritat)”.

Dels set membres que conformen la Mesa del Parlament, el màxim òrgan de govern de la cambra, tan sols hi ha una dona: la secretària quarta Adriana Delgado (ERC), que va entrar el passat 6 de juny en substitució de la consellera de Salut Alba Vergés.