Els comuns han aprofitat el debat sobre la “convivència” de Ciutadans per picar el crostó al partit espanyolista. “Sense atiar el conflicte, només tindrien encara tres diputats”, els ha etzibat la diputada Susana Segovia en la seva intervenció davant del ple del Parlament aquest dimecres. “Així no es construeix un projecte de país cohesionat; així es construeix el conflicte”, ha criticat.

La diputada comuna ha rebatut els arguments de Cs, assegurant que el que “posa en perill la convivència” són els desnonaments, la pobresa energètica, l’exigència d’un nou 155 a Catalunya o la repressió policial contra mobilitzacions pacífiques. “No només parlo de l’1-O, sinó també del 15-M”, ha afirmat. Ha subratllat sobretot el consens “més gran que s’ha construït en catalana”, l’escola catalana. “Deixin les escoles en pau!”, els ha exigit. I els ha advertit: “Si ataquen aquest model continuaran sols com fins ara”.

“Així volen recuperar la convivència?”, els ha preguntat Susana Segovia, que els ha demanat si “tenen alguna proposta real”. La parlamentària els ha acusat de “deixar fora” gran part de la societat catalana. “El seu únic pla ha estat intentar fer més gran l’esquerda que pugui viure la ciutadania”, els ha retret.

“No s’ha vist un sol conflicte al carrer on vostès no estiguin implicats, abans, durant o després. Sempre hi ha un moment on apareix Ciutadans”, ha criticat. Els ha preguntat sobre les polítiques socials que han fet al Congrés, on “tenen capacitat d’influència”, però han “fet pinya amb el PP” a la Mesa del Congrés.

Malgrat que ha centrat el seu discurs en Cs, també s’ha dirigit a l’independentisme: “Els partidaris de la República imaginària també farien bé de posar-se a la pell de l’altre”. Els ha demanat "empatia".