La portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha volgut aclarir les raons del no de la seva formació a la proposta de Ciutadans de pactar l’elecció de José María Espejo-Saavedra com a president del Parlament, després que ahir Inés Arrimadas els acusés d’estar “sempre al costat dels independentistes”.

Per mitjà d’un tuit, Alamany s’ha referit a les intencions de Cs com a “fantasia numèrica”, ja que “no suma i no suposa cap majoria alternativa”, i ha afegit que, en cas que l’oferta “no fos cap fantasia numèrica”, el no dels comuns es mantindria per no donar suport a “un partit que quan ha tingut oportunitat ha mantingut la corrupció al poder”.

A més, Alamany aconsella Ciutadans que, malgrat haver guanyat les eleccions, hauria de “repensar un projecte que l’inhabilita per liderar acords o establir diàleg amb altres forces polítiques”.

La portaveu de CatComú també retreu a la formació unionista que els titlli de “bolivarians independentistes”, “si només ho som quan no votem a favor d'ells”. Finalment, Alamany referma el compromís dels comuns de no investir Puigdemont.