"Units davant l'amenaça del 155". Aquest és el títol del comunicat que ha enviat el Comitè d'Empresa de TVC per rebutjar la intervenció de la televisió amb les mesures de l’article 155 de la Constitució. Aquest dilluns, centenars de treballadors de TV3 van assistir a l'assemblea "per tractar l’amenaça d’intervenció del Govern del Partit Popular a les institucions catalanes i a la gestió dels mitjans públics, TV3, Catalunya Ràdio i, l’Agència Catalana de Notícies", recorda el text que també subratlla que es va veure la unitat de tota l'empresa.

A l'assemblea hi va intervenir el director de TV3, Vicent Sanchis, que va exposar que encara hi ha força incògnites sobre l’aplicació de les mesures del 155 i que la millor resposta a l’amenaça és continuar treballant amb convenciment amb el compromís de servei públic.

Un dels punts principals va ser un debat per redactar un manifest que recull el rebuig dels treballadors a la intervenció estatal.

MANIFEST de l’Assemblea de treballadors de TV3:

1) Rebutja frontalment i denuncia la voluntat del Govern espanyol d’intervenir el Govern de la Generalitat, destituir l’Executiu català, ocupar les conselleries i amenaçar el dret a la informació de la ciutadania amb la irrupció en els mitjans de comunicació públics de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), TVC, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

2) Reafirma que d’acord amb la Llei de la Corporació vigent, els òrgans directius de la CCMA només els pot nomenar i destituir el Parlament de Catalunya, i que són els únics que els treballadors reconeixem com a responsables de complir amb el servei públic que tenim encomanat.

3) Acorda apel·lar a totes les instàncies europees i internacionals en defensa del dret a la informació i dels mitjans de comunicació de que s’ha dotat Catalunya.

4) Manifesta que seguirem treballant d’acord amb els principis previstos a la Llei de la Corporació per garantir una informació veraç i rigorosa i una programació de qualitat per a tota la ciutadania, i defensarem aquests valors davant qualsevol intent de vulnerar-los

5) Per això reclama la retirada immediata de l’acord del Consell de Ministres, que és una aplicació extrema de l’article 155, i que sigui rebutjat al Senat, especialment per part dels senadors catalans.

6) Rebutgem que des del Govern espanyol es nomenin, saltant-se tots els tràmits democràtics i legals, nous directius dels mitjans públics. Si això passés no tindrem més remei que no reconèixer la seva autoritat.

Finalment, amb aquest manifest, els treballadors de TVC exigeixen "cap control estatal de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN" i reclamen "uns mitjans de comunicació públics, lliures i independents".