Comissió Parlament

El Parlament ja comença a prendre forma. Aquest matí s'ha viscut una autèntica marató, en paraules de la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell. Fins a 16 comissions s'han constituït, això sí, amb prou feines la constitució de cadascuna ha durat 5 minuts. Temps suficient per nomenar els membres de les meses: presidències, vicepresidències, secretaries i unes primeres paraules.

La jornada ha començat amb presses i sense saber molt bé on havia d'anar cada diputat, gairebé com si fos el primer dia de classe. Preguntes com “aquí (en aquesta sala) quina fan ara?” o afirmacions com “anem una mica perduts” s'han escoltat en els passadissos de la cambra.

Això en les primeres comissions com la de Governació, Administracions Públiques i Habitatge que està en mans de Joan Garriga de la CUP que n'és el president. De fet, el cupaire espera que “imperi la confiança i el diàleg mutu” per poder encarar la feina tal com es “mereix el poble”.

Després ha estat el torn de dues comissions importants com són la d'Afers Institucionals, sota la presidència, com és habitual, de la oposició. En aquest cas, el diputat Jean Castel de Ciutadans. I l'altre, la d'Economia i Hisenda que esta presidida per Antoni Castellà de JxSí. Una altra comissió que en aquesta onzena legislatura tindrà un pes cabdal és la d'Acció Exterior, al capdavant hi ha la convergent Marta Pascal.

Un cop agafat el ritme, s'han anat constituint la resta: Ensenyament, Salut, Interior, en la qual el president Matías Alonso de Ciutadans ha demanat treballar amb "respecte a l'ordenament polític referent a la Constitució i l'Estatut". La resta: Territori, Cultura, Justícia, Treball, Afers Socials, Empresa, Agricultura, Medi Ambient i Igualtat. Mentrestant, ja està tot a punt per la constitució aquesta tarda de la comissió que marcarà de manera trascendental aquesta legislatura, la d'estudi del Procés Constituent i que estarà en mans de la independent de JxSí, Muriel Casals, la vicepresidència l'ocuparà la cupaire Gabriela Serra.