La Comissió Europea no ha volgut mullar-se sobre el veto espanyol al corredor 5G del Mediterrani. L'executiu europeu ha avisat que tots els projectes han de ser "compatibles amb la legislació dels estats i de la UE". Un portaveu de la CE també ha remarcat que encara no ha rebut cap sol·licitud de finançament del projecte i que, per tant, no poden comentar "detalls" sobre aquest cas.

Tanmateix, la Comissió Europea ha celebrat "els esforços" de cooperació entre Catalunya i Occitània i entre Espanya i França per establir corredors de 5G i ha instat als estats a fer "més passos" per promoure aquest tipus de connexions transfrontereres.

Si bé la CE considera que les xarxes de cinquena generació, el 5G, són "un element clau" per competir en el mercat global, recorda que el seu impuls és "responsabilitat dels estats membres". "Animem a tots els estats a avançar ràpidament en el llançament comercial del 5G", apunta.

Des de Brussel·les, a més, recorden que la convocatòria per finançar projectes transfronterers de 5G encara no ha tancat i que hi ha marge fins al 12 de novembre.