Les detencions de membres del CDR, i sobretot les acusacions de terrorisme contra dos dels seus membres, han arribat a la sala de premsa de la Comissió Europea. Diversos periodistes han preguntat al portaveu de la CE, Margaritis Schinas, què en pensa del fet que l'Audiència Nacional hagi ordenat detenir dos membres dels CDR i els hagi acusat de rebel·lió i terrorisme. En la línia habitual de les institucions europees, però, Schinas ha evitat valorar-ho. 

El torn de preguntes sobre Catalunya l'ha obert la corresponsal de l'ACN, que ha preguntat si la CE considera que les acusacions de rebel·lió i terrorisme són "proporcionades". Schinas, però, ha rebutjat comentar-ho al·legant que desconeix els fets i que "en qualsevol cas" són processos judicials en marxa en un estat membre i que, per tant, "no entren" en les seves competències.

Els corresponsals presents a la sala, però, han volgut insistir i han arribat a preguntar fins a quatre ocasions sobre què opina la Comissió del fet que s'acusi els CDR de terrorisme. La resposta, però, ha tornat a deixar els periodistes insatisfets: "La CE pot tenir una opinió en molts temes però tenim dret a fer-ho quan són àrees en les quals la UE té competències".

Finalment, un dels corresponsals ha retret al portaveu que, per exemple, a Turquia se li demani "no fer ús de l'acusació de terrorisme" i que, per contra, no s'entri a valorar acusacions "similars" a Espanya. "S'utilitza l'acusació de terrorisme per coses que no hi tenen res a veure, però la CE diu que no té ni opinió ni competències", ha lamentat el periodista italià. Un cop més, però, la resposta de Schinas no ha canviat: "No puc dir res més, si em demanes avaluar el sistema judicial espanyol puc dir que la darrera vegada que vam comprovar-ho Espanya era una democràcia".